Mondhygieniste in Tilburg: voorkom grote problemen aan je gebit

Mondhygieniste Tilburg

Omdat ik snel last heb van ontstoken tandvlees, adviseerde mijn tandarts me om op zoek te gaan naar een mondhygieniste in Tilburg. Ik besloot me er eerst wat meer in te verdiepen. Ik ben namelijk geen held bij de tandarts en behandeling bij een mondhygieniste leek me ook niet zo prettig. 

Mondhygieniste in Tilburg gespecialiseerd in problemen aan het tandvlees

Mondhygieniste TilburgEen mondhygieniste is gespecialiseerd in tandvleesproblemen en door preventieve zorg kunnen grote problemen aan je gebit worden voorkomen. Via via kwam ik terecht bij een mondhygieniste in Tilburg van Vroegh & Yoe. Hoewel de mondhygienisten zijn aangesloten bij deze tandartspraktijk, hoef je niet ook van tandarts te switchen. Het wordt wel gewaardeerd als je eigen tandarts een doorverwijzing stuurt. Een goede samenwerking tussen tandarts en mondhygienist is namelijk essentieel voor een goede behandeling.

Vergevorderde parodontitis

Mondhygieniste TilburgMijn eerste behandeling heb ik inmiddels achter de rug. Eerst is de conditie van mijn tandvlees gemeten en op basis daarvan is een behandelplan opgesteld. Dit plan bestond vooral uit een uitgebreide behandeling om tandplak te verwijderen. In mijn geval bleek het om vergevorderde parodontitis te gaan. De behandeling waren niet prettig maar door de rustige werkwijze van de mondhygienist en de duidelijke uitleg viel het uiteindelijk erg mee. Ik heb ook goede tips gekregen over hoe ik zelf het beste tandplak kan verwijderen en mijn gebit kan reinigen.

Halfjaarlijkse controle en reiniging

Mijn tandarts was ook erg content met het resultaat van de eerste behandeling. Ook na de behandelingen zal ik elk half jaar de mondhygieniste in Tilburg blijven bezoeken voor controle en reiniging. Als ik het zelf goed bij houdt dan is deze behandeling vooral preventief om grotere problemen te voorkomen. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en het advies van mijn tandarts heb opgevolgd. Ik merk echt verbetering in mijn tandvlees.