Iedereen heeft er wel eens eentje

mee-eters

Vroeg of laat krijgt iedereen wel eens te maken met een mee-eter. In het kort uitgelegd is het niets anders dan een verstopte talgklier. Elke talgklier heeft een uitgang naar de huid waar huidcellen zich kunnen ophopen. Wanneer deze huidcellen zich gaan vermengen met de talg die door de talgklier wordt aangemaakt kan de uitgang verstopt raken. Je ziet dan een grijs of zwart puntje op je huid.

Er bestaat echter ook een andere variant van mee-eters, namelijk de gesloten variant. Deze is te herkennen aan een wit puntje in de huid. Ze liggen dieper in de huid liggen dan de zwarte puntjes. Hierdoor zijn ze ook lastiger om te verwijderen.  Niet iedereen loopt een even groot risico op deze huidaandoening en deze valt ook niet zo makkelijk te voorkomen. Wat wel bijdraagt om de kans zo klein mogelijk te houden is een goede hygiëne. Er zijn verschillende producten op te markt waarmee je je huid kan beschermen en reinigen, waardoor het risico een stuk kleiner is.

 

Hoe verwijder je een mee-eter?

Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, willen de meeste mensen ze zo snel mogelijk verwijderen. Ze kunnen in principe over het hele lichaam voorkomen maar in de praktijk blijkt dat ze met name in het gezicht, in de nek en op de rug voorkomen. Zeker wanneer er eentje in je gezicht ontstaat ziet dat er niet zo fraai uit en zal je hem snel weg willen hebben. Er zijn verschillende manieren voor om een mee-eter te verwijderen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om hem met je vingers uit de huid te duwen. Dat is echter niet de meest efficiënte manier waarbij je bovendien erg voorzichtig moet zijn met de hygiëne. Je kan wellicht beter gebruik maken van een scrub die de dode huidcellen verwijderd, een neusstrip of van een speciale lepel.

 

Alles over mee-eters

Op de website van www.mee-eters.nl kan je alle informatie terug vinden die je nodig hebt als het om mee-eters gaat. Je krijgt op deze website uitleg over wat een mee-eter nou eigenlijk is. Je kan er lezen hoe je ze te voorkomen zijn. En als je ze dan onverhoopt toch hebt gekregen, dan kan je hier precies lezen wat er allemaal voor mogelijkheden zijn om ze te verwijderen en wat voor producten je kan gebruiken om dit makkelijker te maken. Verder kan je op deze website informatie vinden over een aantal andere huidproblemen die veel voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steenpuisten, dat lijkt wel wat op een hard en pijnlijk puistje maar het is eigenlijk een ontstoken haarzakje. Verder vindt je informatie over onderhuidse puisten, acne. Acne treed vaak op in de puberteit en is dan ook bekend onder de naam jeugdpuistjes. Het is echter mogelijk dat je hier tot op latere leeftijd last van kan houden. Een laatste huidaandoening die wordt besproken zijn comedonen. Een comedoon lijkt erg veel op een mee-eter maar het ontstaat door het verstoppen van een porie of haarzakje. Je ziet dan een bultje op de huid.